Resultats de la cerca bàsica: 12

Diccionari de la llengua catalana
1. cava 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Galeria excavada per tal de fer un dipòsit on la temperatura es mantingui igual tot l'any. Lloc del celler, generalment subterrani, destinat a la conservació i l'emmagatzematge del vi una vegada elaborat. Una cava de cigars. Vi escumós, blanc o rosat, elaborat pel mètode [...]
2. cava 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vena cava. [...]
3. cavador -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que cava la terra. Jornaler que cava la terra. [...]
4. xampanyeria
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Establiment on se serveix especialment xampany o cava i còctels de xampany o cava. [...]
5. cavista
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que elabora el cava. [...]
6. novembre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Onzè mes de l'any. Pel novembre, cava i sembra. [...]
7. xampanyera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient per a refredar o mantenir xampany o cava en fresc. [...]
8. vena 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
sobretot damunt el colze. vena cava Vena gruixuda per la qual, en els vertebrats que respiren aire, la sang torna al cor. La vena cava superior, la vena cava inferior. vena porta Porta 6 . vena safena Safena . Fil d'aigua subterrani. Una vena d'aigua. vena fluida Flux d'un fluid que s'escola per una [...]
9. remullar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
remullà fins als genolls. Beure per celebrar (algun esdeveniment). Anem a remullar el teu aniversari amb cava.  [...]
10. vi
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Suc de raïms fermentat, que és essencialment una solució aquosa d'alcohol etílic amb petites quantitats d'èters, èsters, sucre, matèria colorant, etc. Vi blanc. Vi negre. Vi dolç. Vi eixut, sec. Vi bo, ranci. Vi de cava. Vi d'agulla. Vi de taula. tenir [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>